hayatımızda hep aynı şeyler,hep aynı hediyeler,hep aynı cümleler olmasın dedim..bu kez farklı olsun dedim..bu kez çok isteyip de bir türlü fırsatımızın olmadığı bir şey olsun dedim...sen,hayatımdaki en özel ve en güzel şeysin annem..en sıkıntılı olduğum anlarda bile seni düşünmek,sevgini hissetmek bütün dertlerimin  hayalet olmasını sağlıyorsa hayattaki en gerçek şeyim sensin demektir..

ve sen benim olduğun için değil,gerçekten öyle olduğun için ;yeryüzünde tanıdığım en fedakar,en sevgi dolu ve en anlayışlı anne yüreğine sahipsin..seni çok seviyorum bir tanem..umarım bu blog içinde barındırdıklarını dışına taşıma sürecine en güzel şekilde hizmet eder..

sen her zaman her şeyin en güzeline layıksın annem..
ve bir kez daha
seni çok seviyorum.....

bal ve faydaları

Bal Bütün Dertlere Devadır;  

 Bal Vücudun herhangi bir yara, çıban vs. gibi bir şey çıktığında üzerine merhem olarak bal sürülürse gayet iyi gelir. Bal yemek insanı gençleştirir, ruhu kuvvetlendirir, dinçliği artırır, istek ve arzuyu tahrik eder, gençliği korur, güzel ve düzgün konuşmaya verile olur. 
Hz.Ali R.A. buyurmuşlardır ki “helal para ile alınan bal, yağmur suyu ile karıştırılıp içilirse, bir çok hastalıklar için şifadır demiştir. 
 Peygamber Aleyhis-Selam da, bir hadisi şeriflerinde “ doğum yapan (loğusa) kadınlar için yaş hurma, hasta kimseler için ise bal gibi şifa yoktur” buyurmuşlardır. 
 Bal ilaç yapımında kullanılan bir maddedir. İlaçların kuvvetlerinin uzun müddet konmasında, mideyi takviyede bal gibisi yoktur. 
 Bal, zehirlenmeye karşı kullanılan ilaçların içine katılır. Çünkü bal, ilacın kuvvetini artırır ve uzun müddet korur. 
 Bal, müfret ilaçların da terkibine katılır, onu güzelleştirir ve onun cüzlerini birbirinden ayırır. Bal, ilaçlardaki kötü kokuyu giderir ilaçları, insan tabiatı ile ilaç arasında normal bir hale getirir.  
 Bal, ılık su ile şerbet yapılıp içilirse, mide hastalıkları için şifalıdır. 





kabaklı tart



Malzemeler Hamur Malzemesi:
150 gr Margarin
2 Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Harç Malzemesi:
3 Kabak
6 Taze Soğan
3 Domates
2 Yumurta
1/2 Demet Dereotu
100 gr Beyaz Peynir
3 Sosis
1 Su Bardağı Krema
Tuz, Karabiber, Fesleğen

Yemeğin Tarifi   
Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın. Yumurta, un, tuz ve şekeri ilave ederek tart hamurunu yoğurun. 30 dk buzdolabında dinlendirin.

Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kabakları temizleyip yuvarlak dilimleyin. Tuzlu suda hafif haşlayın ve süzün.

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıp üzerine çatalla delikler açın. 200 dereceli fırında 15 dk pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kabakları döşeyin. Kıyılmış soğan, dereotu, domates ve ince dilimlenmiş sosisleri yerleştirin.

Kremayı yumurta ile çırpın. Ezilmiş beyaz peynir, tuz, karabiber ve fesleğenle karıştırıp tartın üzerine dökün. Fırında 40 dk daha pişirip servis yapın. 


tarifi ne pisirsem de gördüm...



emirgan korusuna gittik

geçen ay kızlarımla birlikte emirgan korusuna gittim..uzun ve yorucu bir yolculuktu ama değdi doğrusu..harika çiçekler ve harika bir manzara kucakladı bizi



bir sürü fotoğraf çektik..bu havuzdan bir görüntü..iananın bana yakından çok daha güzel görünüyor


sonra kendimizi lalelere kaptırdık,renklerin içinde kendimizi kaybettik..eğer vaktiniz olursa bir dahaki lale sergisini kaçırmayın derim..
yorucuydu ama güzeldi..




patatesli ıspanak turtası




Malzemeler 8 adet patates
500 gr ıspanak
1,5 su bardagı süt
100 gr margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet sosis
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi   
Patatesleri kabuklu olarak haşlayıp soyarak rendeleyin. Bir tencereye alarak içerisine süt ve yağ ilave edip, püre şeklinde pişirerek ateşten alın. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp püreye yedirin.

İçerisine yıkanarak ince doğranmış ıspanakları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Peynirin yarısını ve sosisleri robottan geçirip üzerine ilave ederek karıştırın. Yağlanmış, unlanmış bir kalıba soyup dilimlediğiniz patatesleri dizin.

Üzerine yapmış olduğunuz karışımdan dökerek kalan peyniri üzerine serpin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Servis tabagına alarak servise sunun. 

işte şurada  gördüm

lahanadan güzellik

gezerken bu yazıyı gördüm,ne kadar işe yarıyor bilmiyorum,henüz denemedim.burada  gördüm..işte yazıda aşagıda:
Cildimizi nemlendirmek, beslemek, canlandırmak için doğal güzellik reçetelerinden faydalanabiliriz. Bunun için her gün kendinize zaman ve biraz da emek harcamalısınız.mevsimin en lezzetli sebzelerinden beyaz lahana; cilt bakımı için bize yardımcı oluyor! Lahana; А, В, С, К, Р ve РP vitaminlerini içerip cildi temizliyor, nemlendiriyor ve besliyor.
İlk olarak hangi cilt tipine sahip olduğunuzu belirlemelisiniz.İşte cilt tiplerine göre maskeler;
Kuru Ciltler için Maske
1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayın. 1 çay bardağı sütle karıştırıp, lahanalar yumuşayana kadar haşlayın. Maskeyi ocaktan indirip soğuması için bekletin. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.
Yağlı Ciltler için Maske
1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayıp bir adet yumurta akıyla karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.
Karma Ciltler için Maske
1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayıp üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın. Lahana suyunu süzüp 1 yemek kaşığı balla karıştırın. Pamuk yardımıyla yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.
Cilt Maskelerinin Kullanımı
Lahanayla hazırlanan cilt bakım maskelerini haftada 1 kez kullanabilirsiniz.

fındıgın faydaları

Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık yemek kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir. Kansızlığa iyi gelir, vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık yemeleri çok faydalıdır. Cinsel gücü arttırır, varislere iyi gelir. Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır. Ayrıca, cildi güzelleştirdiği bilinmektedir. En önemli özelliği ise kansızlığa çok iyi gelmesidir.






Doğadan Ele 2012 Her hakkı saklıdır. .